Free Websites at Nation2.com
Unde gasesc vopsitorie in camp electrostatic Praho
Unde gasesc vopsitorie in camp electrostatic Praho

Vopseaua pulbere constituie cea mai rapida tehnologie de dezvoltare a vopselurilor industriale. Dezvoltarea sa remarcabila este posibila datorita impactului redus asupra mediului, usurintei de aplicare si duratei mari de viata, dar si datorita faptului ca solidele sunt printre cele mai ecologice sisteme peliculogene. Exista trei metode de a transporta pulberea din containerul de depozitare pana la pistol, toate trei folosind aerul drept mijloc de transport. Principiul de baza este ca alimentarea cu pulbere sa fie controlata astfel incit sa curga catre pulverizator intr-un ritm constant, nu in valuri sau cu fluctuatii. De obicei controlul independent al pulberii si al volumului de aer asigura transportarea cantitatii adecvate.

Vopsit electrostatic o alegere potrivita

Acest tip de vopsire este un proces folosit pentru a acoperi suprafetele de aluminiu cu vopsea de tip poliester. Protectia aluminiului impotriva coroziunii este asigurata de o pregatire prealabila a suprafetei, de compozitia pudrei de poliester si de conditiile de aplicare a vopselei.Pretul exact se va negocia in functie de multi factori: marimea comenzii, forma piesei(tabla, vopsita pe o singura fata sau pe amandoua, teava, sarma), calitatea solicitata pentru vopsea(de interior sau de exterior) etc. Binenteles nu trebuie neglijat nici aspectul ecologic si impactul asupra mediului, iar in acest domeniu instalatia corespunde intrutotul normelor ecologice in vigoare din Uniunea Europeana.

In cuptorul de ardere se realizeaza polimerizarea vopselei tip pulbere aderate pe suprafata pieselor. Cuptorul este cu functionare in tacte, iar temperatura tehnologica necesara polimerizarii se asigura cu ajutorul unui generator de aer cald cu arzator pe gaz amplasat langa constructia metalica a cuptorului. Dupa ce procesul de polimerizare a luat sfarsit materialul este scos din cuptorul de ardere cu ajutorul sistemului conveior. Urmeaza apoi verificarea grosimii peliculei de vopsea prin masurarea cu un aparat special, si aderenta vopselei. Daca materialele sunt conforme in urma verificarilor, este aplicata stampila CTC pe fiecare bucata de material iar mai apoi se ambaleaza individual pentru a se asigura o protectie sigura indiferent de distanta la care se va transporta materialul. detalii

 mai mult ,  matei-electrostatic.ro  ,  viziteaza

Totul despre o vopsitorie in camp electrostatic

Cabinele si platformele de vopsire trebuie se executa din materiale incombustibile, usor de curatat. La vopsirea in aer liber se inlatura sursele de foc deschis pe o raza de 15 m si nu se va admite fumatul. In cabinele de vopsire, pe tot timpul operatiilor trebuie mentinuta depresiunea fara de mediul exterior acestora. In acest sens, debitul de aer viciat exhaustat trebuie sa fie mai mare decat debitul de aer utilizat pentru pulverizare. Este interzisa executarea reparatiilor in timpul functionarii instalatiilor de vopsire. In cazul defectarii instalatiei de ventilare (exhaustare), lucrul se intrerupe imediat si se reia numai dupa remedierea deficientelor. viziteaza

Atelier vopsit electrostatic Bucuresti

Un avantaj ar fi ca linia de conectare a alimentarii cu pulbere, de ex cea de la container si de la pistol, sa fie cat mai continua evitanduse astfel depunerile de pulbere, pentru ca se usureaza viteza de curatare a rutei pentru pulbere si schimbarea de la o culoare la alta. Cablul de inalta tensiune ar trebui sa includa un ecran metallic cu impamantare protejat de un strat isolator. In cele mai multe cazuri, energia, alimentarea cu pudra si cablurile sunt cu toate incluse in acelasi strat de protectie. Unele generatoare sunt proiectate ca sa ofere iesiri negative si/sau. Toate generatoarele ar trebui sa aiba inclus un dispozitiv de reglaj pentru supraincalzire in caz de defectiune. In caz ca se produce un scurt circuit in system, generatorul de inallta tensiune ar trebui sa se inchida imediat si aditional alarme vizuale sau auditive ar trebui sa indice ca ceva este an neregula.

Servicii vopsitorie in camp electrostatic Bucuresti

In unele instalatii automate de pulverizare electrostatica se aplica aceleasi principia de baza ca cele subliniate anterior. Cu toate acestea, pulverizatoarele sunt pozitionate ca sa se miste intr-un mod predeterminat si sunt oprite si pornite automat in functie de nevoie. Este recomandat sa se incorporeze mai multe pulverizatoare pentru a putea functiona un transfer redus care imbunatateste eficacitatea transferului si ofera mai multa flexibilitate in ajustarea pulverizatorului si in varietatea de piese de lucru ce pot fi acoperite. Cabina de vopsitorie in camp electrostatic Prahova este dotata atat cu pistoale automate, cat si cu pistoale manuale, si are un ciclon de aer, care asigura cea mai buna ventilatie in cabina, astfel ca nu exista alte particule care sa se amestece in fluxul de vopsea.

Vopsirea electrostatica este o tehnologie superioara de aplicare a unei vopsele, sub forma de pudra, pe suprafetele metalice care sunt ulterior tratate termic, asigurandu-se o calitate foarte buna a peliculei de vopsea acoperitoare,atat din punct de vedere al rezistentei mecanice, chimice, UV, la ceata salina, al elasticitatii , cat si al aspectului (lucios, semilucios, mat, structurat etc.) commercial. Vopseaua electrostatica este mult mai rezistenta decat cea lichida, iar vopsirea electrostatica nu dauneaza mediului inconjurator pentru ca nu exista solventi care sa se evapore in aer sau sa ajunga in apa. Vopsirea in camp electrostatic reprezinta o noua tehnologie de vopsire, aparuta relativ recent, ca urmare a nevoii stringente de imbunatatire a acestui proces de vopsire in termeni de calitate, durabilitate si eficienta.

Pentru protejarea impotriva scanteilor periculoase, care se produc in special la caderi de tensiune, se prevede o instalatie de protectie care reduce progresiv tensiunea instalatiei de pulverizare si o scoate din functiune. La trecerea obiectului de vopsitorie in camp electrostatic printre pistoalele de pulverizare, acesta nu trebuie rotit (invartit). La instalatia de uscare, trebuie sa se elimine posibilitatea aprinderii vaporilor de vopsele prin limitarea si controlul temperaturii si asigurarea functionarii permanente a ventilarii ori dupa caz a instalatiilor de vidare sau inertizare. In cazul vopsirii in camp electrostatic, in cabina de vopsire se va asigura o perfecta ventilare. Pistolul de pulverizare nu trebuie sa ajunga fata de obiect la distanta de strapungere.

Tag: mai mult matei-electrostatic.ro viziteaza